Servis Hizmetleri

Öğrenci servis hizmetlerimiz, öğrenci ve personel taşımacılığı alanında başarılı çalışmaları, çözüm ve hizmetleriyle faaliyet gösteren profesyonel bir şirket tarafından yürütülür. Öğrenci ve personelimizin ihtiyaç ve beklentilerini doğru ve tam anlayarak, onları güvenli ve konforlu, sağlıklı ve hijyenik ortamda taşıma hedefiyle hareket eden servis şirketimiz, yeni ve teknolojik üstünlüğü olan araçlarla değişen ve gelişen teknolojiyi kullanarak taşımacılık yapmaktadır.

Ortaokul ve Lise öğrencilerinden farklı olarak, Anasınıfları ve İlkokul öğrencileri okul çıkışında servislere sınıf öğretmenleri gözetiminde ve denetiminde bindirilir. Sabahları ise bu öğrencileri, nöbetçi öğretmenler karşılar ve onları sınıflarına yönlendirir. Anasınıfları ve İlkokul servislerinde sürücü dışında, öğrencilere yardımcı olan bir görevli bulunmaktadır.

Ücretleri semtlere göre 5 ayrı basamakta belirlenmekte; ücret ödemeleri veliler tarafından servis şirketine yapılmaktadır.

Ulaşım firması, kayıt günü doldurulan Servis Formu doğrultusunda hazırlık yaparak, okul başlamadan önce öğrencinin hangi serviste olduğunu, sabah alınış ve akşam bırakılış saatini veliye bildirir. Servis Hizmeti verilebilmesi için aynı semtte oturan en az 5 öğrenci velimizin başvuru yapmış olma zorunluluğu vardır.

Güzergah, saat ve araç koltuk sayılarının oluşturulabilmesi için her eğitim - öğretim yılında en geç 31 Ağustos tarihine kadar servis kayıtlarının yapılması büyük önem taşımaktadır.

SERVİS Araçlarımız Hep Takipte
Kent Eğitim Koleji’nde Servis Araçları Takip Sistemi ile öğrencilerimizin okula geliş ve gidiş saatlerini kapsayan 06.00-08.00, 16.00-18.00 saatleri arasında servis araçlarımızı GPS uyduları sayesinde internet üzerinden 7 gün 24 saat sayısal haritalar üzerinden izlenebilmektedir. Bununla birlikte servis araçlarının hızlarını, izlemiş oldukları güzergâhı, duraklama yaptıkları yerleri ve daha birçok bilgiyi online olarak takip edebilirsiniz.

Araçların Özellikleri
Araçlarımız, Karayolları Trafik Kurallarına uygun olup tüm araçlarımızın Yeterlilik Belgesi bulunmakta, VolksWagen, Mercedes, Ford ve Renault Master markalar kullanılmaktadır.

Her araçta
• Elektrikli otomatik kapı,
• Sabit camlar,
• Her öğrenci için emniyet kemeri,
• İlk yardım çantası, yangın söndürücü, deprem çantası, kek, su, zincir, kimyasal buz ve şemsiye bulunur.

Sürücülerin Özellikleri
Sürücülerin resmî işlemlerin yanı sıra, kişilik testlerinden de geçirilerek işe başlatılması esastır. Her sürücüde cep telefonu bulunması zorunludur.

Servis sürücüleri;
• Her sabah tüm servis araçlarının temizlenmesi,
• Ailenin izni ve okul idaresinin onayı olmadan öğrencilerin güzergâh dışı bir yerde bırakılmaması,

Servis Hostesleri
Hostesler, öğrencileri sabah evlerinin kapısından alıp akşam evlerinin kapısına teslim etmekle yükümlüdürler.
• Hafta içi gezi ve proje gibi yapılan çalışmalarda hiçbir servis ücreti alınmamaktadır.
• Her okulda sabah ve akşam bir şirket görevlisi bulunmaktadır.
• Okul idaresi, hostesler ve servis şoförleri ile ayda bir mutlaka toplantı yapmaktadır.