Fen Lisesi

Fen liselerinde, öğrenciler AYT ve TYT sınavlarında başarılı, seçkin nitelikler bulunduran, yabancı dilde üst seviye yeterliliğe sahip bireyler şeklinde yetiştirilir.

Öğrencilerin ulusal ve uluslararası kapsamda sağlam ve saygın bir yer edinebilmesi için eğitim-öğretim planları özel şekilde planlanır. Böylece çok ve iyi şekilde okumaları, anladıkları üzerine hem sözlü hem de yazılı yorum yapabilmeleri sağlanır. Bunun yanı sıra hoşgörülü  ve özgüvenli bireyler yetiştirilir.

Kent Eğitim Kurumları bunun yanı sıra rehberlik ve psikolojik danışma çalışmaları da yapmaktadır. Üniversite hazırlık programı çerçevesinde rehberlik ve psikolojik danışma çalışmaları, akademik programın ayrılmaz bir tarafını meydana getirir.

Lise eğitimi sürecinde öğrenci tanıma çalışmaları çerçevesine bireysel görüşmeler, grup çalışmaları ve ölçme araçları uygulaması gerçekleştirilmektedir. Bunun sonucunda onların yetenekleri, ilgileri, kişilik özellikleri, çalışma yöntemleri gibi bir takım konular belirlenmektedir. Bunların sonucunda bireysel yönlendirmeler de doğru şekilde gerçekleştirilir.

Bunların yanı sıra Kent Eğitim Kurumları bilgilendirme çalışları ve destekleme çalışmalarına da yine yer vermektedir.