Anadolu Lisesi

Anadolu Liselerinde öğrenciler TYT ve AYT sınavlarında başarılı, yabancı dilde üst düzey yeterliliğe sahip, seçin nitelikler bulunduran ve sosyal bireyler şeklinde yetiştirilmektedir. Kent Eğitim Kurumları, lise eğitimi sürecinde onlara yardımcı olmaktadır.

Anadolu Lisesi statüsüne sahip olan okulumuzda, MEB senelik planlarına uygun şekilde, Tam Öğrenme Yöntemi ile tüm kazanımlar eksiksiz bir şekilde verilir. Sınavlara temel oluşturan derslere dair gerçekleştirilen hazırlık çalışmaları hem dijital hem de basılı kaynaklar ile desteklenmekte, böylece daha iyi bir lise eğitimi amaçlanmaktadır.

Bu çerçevede ders eğitim föyleri, soru bankaları, konu değerlendirme sınavları ve işlenen konulardan veya genel deneme sınavları gerçekleştirilmektedir. Konu değerlendirme ve deneme sınavları tamamlandığında, ölçme-değerlendirme birimi gelişim raporları hazırlamakta, böylece hangi alanların desteklenmesi gerektiğini belirlemektedir. Böylece buna göre takviye ve pekiştirme çalışmaları planlanır.

Kent Eğitim Kurumları, her derste gerek teorik gerekse uygulama çalışmalarının  daha etkili şekilde yürütülmesi için programlı şekilde ödevler vermekte, bunların takibini de yapmaktadır. Haftalık ders programının yanı sıra hafta içi ek çalışma programları hazırlanarak, sene başında öğrencilere duyurulmaktadır. Konu değerlendirme ve deneme sınavlarının sonuçları ek olarak öğrenci velilerine elektronik ortamda yollanmaktadır.