TYT ve AYT’ye Nasıl Çalışılması Gerektiğini Özetleyelim

04 Aralık 2022 Pazar
İlk Önce hedefinizi belirleyin: Hedefinizi belirlemeniz neye nasıl ve ne kadar çalışacağınızı belirler. Yani özellikle sizi çalışmaya motive eder.
Eksiklerinizi belirleyin: Eksiklerin belirlenmesi sizin plan yapmanızı kolaylaştıracaktır. Bu eksikler matematik, geometri, Türkçe gibi genel bir branşta olabilir bir dersin konuları da olabilir.
Muhakkak bir plan yapın: Plan yaparken de oldukça sade olmasına özen gösterin. Planlarınızı günlük, haftalık, aylık ve dönemlik olarak yapabilirsiniz.
Planlarınız doğrultusunda ders çalışın: Ders çalışmak hedefe göre değişmekle birlikte mezuna kalan bir öğrenci çalışmanın hakkını verdim demek için asgari 4 saat ders çalışmalı ve hedeflerinize göre bu ders çalışma saatini artırmalısınız.
İhtiyaç hissediyorsanız muhakkak destek alın: Özel ders, kurs, eğitim koçu vb destek almanızda fayda var. Özellikle(matematik, fizik, Türkçe ve geometri gibi) bazı derslerden imkanınız doğrultusunda destek alabilirsiniz.
Düzenli deneme çözün: Deneme çözmek, eksiklerinizi ve ne kadar yol aldığınızı görmenizi sağlar.
Bolca soru çözün: Bolca soru çözmek farklı soru tiplerini görmenizi ve konuyu pekiştirmenizi sağlar. Konuyu ilk kez öğreniyorsanız ve temeliniz zayıfsa klasik sorularla ilk önce konuyu pekiştirin sonra yeni tip soru banklarından soruları çözün.
Deneme çözerken muhakkak zaman tutun: Özellikle TYT’de yeni tip soruların çözümünde zaman problemi yaşanmaktadır. Bundan dolayı her denemede Türkçe, Sosyal, Matematik, Fen için ayrı ayrı zaman tutun ve hepsinin de ortalama süresi belli olsun.
Muhakkak yapamadığınız soruları çözdürün: Çünkü sınav yapamadığınız soruları çözdüğünüzde kazanılır.
Panik yapmayın ve strese girmeyin: Çünkü zamanınız bol. Planlı yaptıktan sonra her şeye zaman ayırabilirsiniz. Burada ipin ucunu kaçırmamak gerekir.
Eğitim koçundan destek alın: Neye nasıl çalışması gerektiğini bilemeyen veya motive olmakta zorlanan öğrencilerimiz için özellikle tavsiye diyorum…
Evet gençler, bunlar daha da artırılabilir. Bütün öğrencilerimize başarılar diler, daha ayrıntılı bilgi almak için kurumumuza çay içmeye bekleriz.