LGS’ye Çalışırken Dikkat Edilecekler !

04 Aralık 2022 Pazar
LGS için taktiklerarasında en önemli şeylerden biri, her gün –ders dışında- az da olsa kitap okumaktır. Böyle yapmak bilgiyi anlama, kullanma, sentez ve analiz becerilerinizi geliştirir. Paragraf soruları çözmeye yardımcı olur. Kitap okumak sizin için zaman kaybı değil, avantaj olacaktır.
Sistemli bir şekilde ders çalışılmalıdır. Konularda anlaşılmayan yerler olursa öğretmene veya iyi bilen birine sorulmalı, tam olarak öğrenene kadar tekrar tekrar okunmalıdır.
Tek bir kaynağa bağlı kalınmamalı, pek çok kaynaktan faydalanılmalıdır.
Konu çalışırken yalnızca ezber yapılmamalıdır. Bilgileri kodlayarak akılda tutma, zihin haritası oluşturma gibi yöntemlerden faydalanılmalıdır.
Beslenme ve uyku düzenine dikkat edilmelidir. Yoksa enerji kaybı ve konsantrasyon, verimli ders çalışmanızı önleyecektir.
Öğrenilen her konu belli aralıklarla tekrar edilmelidir. ‘Bunu öğrendim, artık unutmam.’ şeklinde bir düşünce oldukça yanlıştır.
Stres seviyesini kontrol altında tutmaya çalışmalıdır. Aşırı kaygı, iyi öğrenmenize engel olur.
Deneme sınavları çözülmelidir. Sınav süresi tutarak kaç dakikada kaç soru çözdüğünüzü belirleyebilir ve kendinizi bu doğrultuda geliştirebilirsiniz.